Top 5 aquapark-uri din România pe care merită să le vizitezi

Top 5 aquapark-uri din România pe care merită să le vizitezi

Te gândești unde să mergi la aquapark? Din acest articol o să descoperi cele mai frumoase aquapark-uri pe care le găsești la noi în țară.

1. Therme – București

  • A fost deschis in anul 2016
  • Este deschis tot timpul anului;
  • Este cel mai mare centru termal de wellness, relaxare și entertainment din Europa;
  • Apa termală este extrasă de la peste 3100 m adâncime;
  • Temperatura interioară este de 29-30 de grade Celsius, iar temperatura apei din piscine este de cca. 33 de grade Celsius, indiferent de anotimp;
  • Este împărțit în 3 zone de recreere, răsfăț si distracție (The Palm, Elysium și Galaxy) pentru toate gusturile și vârstele;
  • Copiii sub 16 ani nu au acces in zonele Elysium si Palm;
  • Găzduiește cea mai mare grădină botanică din România, cu peste 80.000 de plante, printre care 1.500 de palmieri, orhidee și alte specii de plante unice.

 

2. Paradisul Acvatic – Brașov

  • Paradisul Acvatic s-a deschis în iulie 2007 şi întruneşte toate condiţiile pentru a reprezenta un adevărat complex de sănătate şi agrement fiind întins pe o suprafaţă de 12.000 mp parte acoperită şi 12.000 mp destinaţi sezonului estival.
  • Dispunând de o parcare generoasă (aprox. 600 de locuri), vă puteţi lăsa maşina în siguranţă pe perioada şederii în complex.
  • Complexul utilizează cea mai avansată tehnologie de tratare a apei din piscine cuprinzând un sistem performant de filtrare şi tratare ce presupune folosirea echipamentelor de ultimă generaţie, dotate cu microprocesoare care transmit pompelor dozatoare valoarea optimă de substanţă necesară dozării. În acest mod, valorile optime nu sunt depăşite niciodată, obţinându-se o apă perfect curată.  În plus, se mai utilizează şi o tehnologie de filtrare cu ultraviolete pentru menţinerea calităţii apei în parametri normali.
  • Complexul Paradisul Acvatic dispune de 8 piscine moderne, cea mai noua, deschisa in primavara anului 2008, fiind un bazin acoperit cu o zona speciala pentru sarituri de la inaltimi de 5.2 m, 3 m si respectiv 1 m. 
  • Pe timpul verii, bazinele exterioare (temperatura apei intre 27 si 31 grade) ofera locul ideal pentru inot si relaxare sub razele soarelui. Cele 1300 de sezlonguri din curtea exterioara sunt disponibile incepand din primavara si pana toamna tarziu. Terenul de volei pe nisip, locul de joaca pentru copii, terasele exterioare, muzica buna si multe alte surprize va vor face sa va simtiti ca la mare, chiar daca sunteti in apropierea muntelui.
  • Adancimea bazinelor speciale variaza intre 0,35 m (in bazinele special amenajate pentru copii foarte mici) si pana la 1,35 m in bazinele de relaxare cu hidromasaj sau in cele in care se practica sedintele de AQUA-GYM . Bazinele de inot au o adancime constanta de 2 m, iar in zona de sarituri va puteti scufunda pana la 4 m. 
  • Daca veti dori in zilele friguroase sa aveti parte de o experienta unica, puteti sa va scaldati sub cerul liber, intr-una dintre cele doua piscine interior – exterior . Apa este incalzita si are in permanenta o temperatura de 36-38 de grade. Astfel veti putea admira peisajul de iarna din jur, în timp ce inotati in piscina sau va relaxati in mijlocul gheizerului din jumatatea exterioara.
  • Dusurile rustice, baia de relaxare a picioarelor, cascadele de apa si un colt unde puteti gasi zapada, indiferent de anotimp, un salon de cosmetica, doua solarii, vertical si orizontal , trei saloane de masaj de relaxare si intretinere si un salon de relaxare fac acest complex pur si simplu complet. Centrul va ofera si tobogane cu apa pentru amatorii de distractie si senzatii tari. Daca nu sunteti fani ai sporturilor acvatice va veti putea relaxa, în acelasi complex, jucand fotbal pe terenul acoperit.

3. Aquapark Nymphaea

Aquapark Nymphaea – supremația distracției și bucuriei și, din perspectiva celor ce l-au vizitat… un tărâm de vis. De ce? Iată câteva motive:

  • În exterior sunt 7 bazine, pentru adulți și copii, bazin cu valuri ce ajung până la o adâncime de 2,15 metri, bazin cu tobogane, bazin olimpic de înot (adâncime 2 metri) și bazin de sărituri;
  • În interior sunt 6 bazine, inclusiv unul cu o corabie și apă mică pentru copii și 4 tobogane de diverse dimensiuni;
  • O zonă SPA cu baie turcească și bazine cu apă geotermală cu diverse temperaturi, cameră cu aburi, cameră de masaj și zonă de relaxare, camere de saună (cu infraroșu, aromoterapie, rusească, finlandeză, salină și cameră cu frig).

Complexul, situat pe malul Nordic al Crișului Repede, este dovada tranziției cu succes, din fosta zona a Ștrandului Municipal într-un proiect de 88.342.934 lei, folosiți pentru amenajarea a 67.694 mp.

Aquapark Nymphaea este dotat cu servicii la standarde mondiale și cu siguranță va deveni un punct central de turism pentru țara noastră. Este o dovadă a României în care se poate, un loc unde localnicii sunt, bineînțeles ospitalieri, așa cum știm bine că este acest popor, dar și o dovadă vie a seriozității și un exemplu pentru alte zone în dezvoltarea turistic

4. Aquastar - Satu Mare

Aquastar este primul și unicul aquapark din regiunea Satu Mare – Baia Mare.
Fiind înființat în vara anului 2013, a luat tot ce e mai bun de la vecinii noștri din Ungaria în materie de calitate și servicii.

Capacitatea parcului acvatic este de 4.000 de persoane/zi în sezonul estival şi circa 650 persoane/zi în extrasezon, suprafaţa totală a terenului pe care este dezvoltat fiind de aproape 2,5 hectare. Este loc pentru toată lumea, fără a te simți înghesuit și este un loc unde poți face diferite activități.

Serviciile oferite sunt multiple și potrivite pentru toate vârstele:
 
1. Piscine interioare:
- Vedeta Aquapark-ului este imensa Piscină de relaxare și distracții, , construită dintr-un ansamblu complex de bazine, cu o temperatură de 30-32 grade Celsius. Este dotată cu un sistem de hidro-aeromasaj, de tip jacuzzi şi elemente de senzaţie: duşuri în formă de „gât de lebădă", cascadă de presiune şi alte surprize.

Piscina de înot pentru începători cu o adâncime de max. 120 cm, este un bazin conceput pentru învăţarea înotului şi permite utilizarea de grupuri de aerobic şi gimnastică acvatică. Temperatura apei este de 30-32 grade Celsius.

Piscina pentru copii  cuprinde trei bazine cu legătură între ele, având trei trepte de adâncime pentru ca cei mici să poată simți bucuria bălăcelii.

2. Zona piscinelor exterioare:

Piscină de relaxare si distracţii cu o suprafaţă de 302.12 mp., cu o adâncime de 140 cm și o temperatură a apei de 29 - 31 grade Celsius este prevăzută cu elemente de senzaţie: cascade de presiune şi jeturi de aer, îmbrăcând diverse forme geometrice.
Este facilitat accesul persoanelor cu dizabilităţi locomotorii, piscina fiind dotată cu un sistem elevator care permite transferul bolnavului din căruciorul rulant in piscină.

Piscină copii cu o suprafaţă de 72.06 mp (30-32°C) fiind subîmpărţită în trei piscine cu nivele de adâncime variabilă, cu compartimente de comunicare între ele. Fiecare bazin deserveşte o categorie aparte de vizitatori: bebeluşi cu însoţitori, copii preşcolari şi şcolari. Este dotată cu diferite ansambluri de jocuri acvatice pentru copii. Adâncimea acestora variază între 0.25 şi 0.90 m.

3. Zonă tobogane:
- de tip „Anacondă” în formă spirală, cu pista de alunecare înschisă, de viteză mare, recomandat peste 12 ani.
- de tip „Kamikaze" în formă dreaptă, cu pista de alunecare de viteza mare, dar cu un grad de siguranţă maximă şi amuzament , recomandată pentru persoanele cu vârstă peste 12 ani.
- de tip „Family" în formă dreaptă, cu pista de alunecare de viteza medie, lăţimea acestuia permitând distracţia mai multor persoane concomitent.  Familia poate fi împreună în clipele de distracţie. Recomandat peste vârsta de 10 ani.

 

4. Piscine cu apă termală:
Aquapark-ul Aquastar dispune de două bazine cu apă termală, unul semiacoperit şi unul în aer liber. Apa termală din cele două piscine este captată din puţurile proprii, având o temperatură de 70 °C, respectiv 38 °C.

Apa termală conține și magneziu. Mineralul ajută împotriva durerilor provocate de crampele musculare. Oamenii de ştiinţă din Statele Unite au descoperit recent că, în multe cazuri, magneziul este  foarte bun împotriva hipertensiunii.


Cercetătorii chinezi au ajuns la concluzia că un aport adecvat de magneziu în alimentaţie reduce riscul de boli cardiovasculare, de diabet de tip 2 şi de accident vascular cerebral. Relaxează creierul și sistemul nervos, având efecte de calmare asupra acestora, îmbunătățind astfel și flexibilitatea mușchilor, a nervilor, încheieturilor și ligamentelor.

5. Aqua President- Băile Felix

Aqua President dispune de două zone distincte legatura între cele două zone se realizează printr-o pasarelă închisă. 

Zona de bazine cuprinde: tobogan interior şi exterior, bilă generatoare de valuri, 13 bazine interioare şi 2 bazine exterioare, zonă amenajată pentru copii, grotă mediteraneană, saună turcească, saună finlandeză, duş emoţional, baie turcească, zonă VIP, pool bar şi masaj.

La Aqua Star și Aqua President ai 50% reducere utilizând aceste cupoane!

Suport clienti LUNI - VINER | 9:30 - 16:00

0756 237 047 cuponas.ro@gmail.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!