Top 10 locuri pe care le poți vizita în Oradea în acest an

Top 10 locuri pe care le poți vizita în Oradea în acest an

Oradea, un oraș ce poate părea simplu pentru mulți dintre cei care locuiesc aici, însă la o privire mai atentă, această locație este de fapt una plină de magie, liniște, eleganță și frumusețe.
O plimbare pe străzile urbei de pe Crișul Repede e mai mult decât un mijloc de relaxare fiind totodată o plimbare într-un muzeu în aer liber al stilului secesion (sau art nouveau) așa cum a fost declarat orașul.

1. Podul Intelectualilor

 



Cu o istorie de 150 de ani actualul Pod al Intelectualilor, cel care a servit drept pasarela încă de prin 1850, face legătura dintre Parcul Libertății și Parcul 1 Decembrie, dintre Facultatea de Medicină și cea de Drept, dintre multe monumente istorice și puncte importante din orașul Oradea, dintre poveștile celor care au decis în semn de iubire, fraternitate, sau cu orice alt scop, să-și blocheze în mod simbolic, desigur, momentele speciale şi legămintele prin intermediul lacătelor „închise” și mereu prezente pe pod. Podul Intelectualilor oferă posibilitatea atât orădenilor cât și turiștilor să admire lebedele trecătoare, apa curgătoare, orașul ce se vede în zare, sau pur și simplu să pășească înspre celălalt mal.

2. Turnul Primăriei din Oradea


 

Turnul are o înălțime de aproape 50 m. Este prevăzut cu 4 nivele principale, dintre care trei de panoramă. La nivelul I se afla mecanismul orologiului – numit „ceasul mamă” care a fost construit la începutul secolului XX, în anul 1904 de către un lăcătuș ceasornicar pe nume Mezey Dezső și acest orolog cântă la ore fixe „Marșul lui Iancu”.
Nivelul al II-lea prezintă o panoramă de la 33,85 m. Nivelul al III-lea, aflat la 40,25 m, are montat pe parapetul balconului mai multe ciocane uriașe funcționale, care bat de câte trei ori la fiecare sfert de oră.
Nivelul al IV-lea oferă posibilitatea observării în detaliu a obiectivelor turistice din zona centrală a orașului cu ajutorul unui telescop. Accesul la acest nivel se poate face într-un număr de 5 persoane datorită spațiului limitat.

3. Artiștii stradali din parcul Libertății



 

Auzim muzica artiștilor stradali, de multe ori alergând grăbiți prin oraș. Măcar o dată, trebuie să ne așezăm pe o bancă din parcul Libertății din Oradea pentru a asculta sunetele divine ale clapelor atinse tainic în zbor, cu pricepere desăvârșită.
Pianul la care cânta artiștii și trecătorii doritori așteaptă să fie folosit zilnic în sezonul de vară. Acesta este amplasat într-o filegorie din lemn de florarul Marius Sabău, care are chioșcul Florius Art chiar în vecinătate.

4. Biserica cu Lună din Oradea



 

Două dintre particularitățile ce conferă unicitate Bisericii cu Luna, din Oradea, sunt portretul în medalion al lui Horea, plasat în cheia arcului de boltă dintre naos și absida altarului, imagine care încununează iconostasul și mecanismul confecționat de către Georg Rueppe, în 1793, și plasat în turnul catedralei. Acesta este ingeniosul mecanism care, prin globul său jumătate auriu, jumătate negru, indica fazele lunare.

5. Hai să facem turul de cafenele și restaurante în Oradea și să mâncăm ceva delicios

Orice turist aflat pentru prima oară în Oradea, își va dori să încerce ceva din bucățele specifice locului, așa că unele dintre cele mai inspirate locuri pentru a face acest lucru sunt următoarele: Rivo, Spoon, Rozecas, MEATic etc. În aceste restaurante veți găsi numai bunătăți delicioase, pregătite cu drag și cu gust. Iar dacă ți-e dor de o cafenea sau o prăjitura sau pur și simplu o locație care își respectă clienții oferind cafea de specialitate sau proaspăt prăjită și pregătită cu grijă, nu poți rata în Oradea cafenelele: The Dripper, Tucano Coffe Dominicana, Victoria’s Place și Baretti.

6. Dealul Ciupercă



Dealul Ciuperca este unul dintre simbolurile orașului Oradea și poate fi găsit cu ușurință urcând cu mașina până în capătul străzii Graurilor sau pornind la pas de pe strada Olteniei – între nr. 68 și 70. Acest punct turistic a fost reamenajat de curând.

Băncuțe, pergole, zone de relaxare, amfiteatru în aer liber, o cafenea, un centru de informare turistică, cinci puncte de belvedere legate între ele cu o alee și mult spațiu verde – toate cele menționate anterior sunt puse la dispoziția vizitatorului, indiferent de zi și de anotimp. Așadar, pentru a avea un vie superb asupra orașului, vă îndemnăm să vă rezervați o jumătate de oră sau chiar o oră în care să urcați dealul și să admirați acest peisaj splendid.

7. Piața Unirii și centrul istoric

Aici este și centrul istoric al orașului, centru care arată similar cum am tot văzut în marile orașe europene, precum Budapesta sau Barcelona. Este o piață absolut superbă, înconjurată de clădiri în stil Art-Nouveau, precum Palatul Vulturul Negru sau Biserica cu Lună. Acesta este locul în care s-au materializat diverse idei ale maeștrilor arhitecți, pictori, constructori, făcând din Piața Unirii centrul istoric și cultural al Oradiei.


8. Cetatea Oradea

 

Una dintre cele mai mari atracții ale orașului faimoasa Cetate din Oradea este de o frumusețe neasemuită și are atâtea povestiti să îți spună, așa că n-ai niciun motiv să o ocolești. Cetatea este una dintre cele mai monumentale construcții din Europa Centrală, în stil renascentist și spune povesti nemuritoare și oferă oricărui turist ce o vizitează o bucată din istoria la care a fost odată spectator.

9. Aquaparkul Nymphaea și aquapark-ul President din Stațiunea Băile Felix


 

Dacă treceți prin Oradea și sunteți pe modul „relaxare și răsfăț”, veți găsi un complex care se numește Aquaparkul Nymphaea. Complexul nou modernizat, cu apă termală are și piscine interioare și exterioare, unele atât de calde încât poți să stai în ele și iarna. Acceptați tentația și lăsați-vă purtat de beneficiile apei termale, de adrenalină și de multă distracție. Veți avea ocazia să alegeți între saune, jacuzzi, tobogane cu apă, salon de frumusețe, sala de fitness și tot felul de nebunii.

Aquapark-ul President este deschis tot timpul anului funcţionând cu binecunoscuta apă termală din renumita staţiune balneară Băile Felix. Aqua President dispune de două zone distincte, un centru de distractii cu diferite jocuri sportive sau mecanice şi o zonă cu bazine. Legatura între cele două zone se realizează printr-o pasarelă închisă. Zona de bazine cuprinde: tobogan interior şi exterior, bilă generatoare de valuri, 13 bazine interioare şi 2 bazine exterioare, zonă amenajată pentru copii, grotă mediteraneană, saună turcească, saună finlandeză, duş emoţional, baie turcească, zonă VIP, pool bar şi masaj.

10. Vizitați Grădina Zoologică un univers al copilăriei și curiozității



 

Grădina Zoologică Oradea, un univers al imaginației inocente și sălbatice, un purtător de viață și suflete pereche, iubire și speranță. Cu un trecut nobiliar, învăluit într-un voal de verdeață, micul univers zoo protejează vietăți interesante, sensibile, pline de viață și culoare. Zoo Oradea oferă vizitatorilor liniștea și relaxarea amintirii copilăriei, atmosfera mirifică ce pulsează într-un ritm alert, o frumusețe eternă, emblematica, spectaculoasă pentru aceste locuri.

Aici poți să beneficiezi și de reducere 50% la aquapark-ul și hotelul President, dacă dorești și o bălăceală când mergi în Oradea.

President Hotels & Resort  - Băile Felix - President Resort - Cuponas.ro
-50 RON

President Hotels & Resort

349,00 RON 299,00 RON
11

Suport clienti LUNI - VINER | 9:30 - 16:00

0756 237 047 cuponas.ro@gmail.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!